HaikuDanmark.dk

Anmeldelser

 

Klassikeranmeldelser


I denne verden hvor alt skal være nyt, nyt, nyt, er det ganske uhørt at anmelde en bog der har blot nogle få måneder på bagen. Endsige nogle år.

Men vi har tænkt os her på HaikuDanmark.dk at anmelde bøger, der har op til adskillige år bag sig, hvis vi kan se nogen mening med det.

Haiku har mere end 100 års fødselsdag her i vesten. Mange vigtige bøger om og med haiku er udkommet på engelsk. Dem vil vi godt tage op henad vejen. Tomas Tranströmer skrev sine første haiku i 1959. Hans samlede haiku udkom i en dobbeltsproget udgave her i Danmark  i begyndelsen af årtusindskiftet. Den kunne vi da også godt tænke os at se på. Suzanne Brøgger udkom med en samling haiku i slutningen af det forrige århundrede. Også interessant. Både Peter Laugesen, Dan Turell og  Klaus Høeck har skrevet haiku der findes i flere af deres samlinger. Også en messe værd. Også Sys Mathiesen og Niels Kjær har skrevet bøger med haiku der ikke udkom i går eller i forgårs. Også disse vil vi gerne gi et par ord med på vejen.

Vi starter med en sand klassiker: Hanne Hansens første bog fra 1998, vist den første bog der er udkommet udelukkende med haiku i Danmark.

Ole Bundgaard