HaikuDanmark.dk

Anmeldelser

 

Ole Bundgaard: Haiku II (2013)
 Forlaget Werkstatt
 Forlagsgruppen
 Katholmvej 14
 2720 Vanløse
 www.forlaget-werkstatt.dk
 ISBN 978-87-89575-03-2


 

Multikunstneren i ordets absolut bedste forstand - altså, når det giver mening at bruge - Ole Bundgaards seneste værk, er en del af et livsværk. Igennem størstedelen af sit liv har han skrevet Haiku i den vestlige tradition. Et bredt udvalg af disse mere end fem tusinde haiku, har han samlet i, indtil videre, to bind: Haiku, udgivet 2006  og Haiku II, 2013.

Bogens krop er inddelt i måneder og dage og udgøres af 366 små haiku-digte, samt et fremragende og oplysende efterord om digtformens oprindelse og transformation imod det vi kender i Vesten i dag.

For yndere af haiku er bogen et must, og for jer der kan lide kort, fyndig poesi, som ikke slår blikket ned for hvad end der ses eller sanses, er bogen et godt køb. Vi har ingen anden på dansk jord, som har beskræftiget sig så indgående med genren og som har forfinet og udviklet den vestlige tradition/opfattelse af Haiku’et som Ole Bundgaard har gjort det, ganske enkelt igennem livslang vedholdenhed..

Hans passionerede arbejde med digtformen har skabt plads til syrede, skæve, urolige, mediterende, indsigtsfulde, kloge, dumme, legende, nysgerrige, naturbårne, destillerede, kunstigt frembragte, liderlige eller nøgterne iagttagelser, indre som ydre. Der er noget for alle - også for dig.

Poul G. Exner

(Flere anmeldelser kan læses under Ole Bundgaards profil)