HaikuDanmark.dk

Artikler

 

Hakudanmarks Blog - en succes !


Et velkomsthaiku
til alle jer der ser med
værsgo’ her er det.

 


For et par år siden, oprettede jeg en blog i tilknytning til Haikudanmark. Den lå hos Urban, en af blogudbyderne. Det blev ikke nogen succes. Jeg var selv den eneste der brugte den. Skrev et par haiku for at vise den kunne bruges.
Urban-bloggen var nok også mere besværlig en digtere sådan im Allgemeinen er vandt til - og bryder sig om.
I haikugruppens styrelse har vi flere gange i den mellemliggende periode, snakket om at lave en blog igen. Da jeg så selv fik mig en sådan, og så hvor let det nu kunne gøres, denne gang hos en anden udbyder Wordpress, oprettede jeg en ny blog også for Haikudanmark.
Jeg lavede en, synes jeg selv, meget udførlig og let vejledning i, hvordan man lægger et haiku eller en kommentar ind på bloggen, skudsikker metode troede jeg. Men der var ikke mange skud fra nogens geværer de første par måneder, så...
Heller ikke denne gang var det nogen succes. Udover mig selv, sagde hunden, med et velkomst haiku og et haiku mere for at afprøve, hvor let det var, var der kun en enkelt der bød ind den første måned, eller rettere en måneds tid efter jeg havde oprettet bloggen.
Det var jo den rene elendighed. Så i marts ringede og mailede jeg til forskellige modige haikudigtere og bad dem skrive til bloggen for at få den op at køre. Og melde tilbage, hvis det var besværligt, hvis min brugsanvisning var uforståelig, hvis og hvis min...
Jeg må indrømme, at jeg snød lidt også. Jeg besøgte en god ven, og skrev et  par indlæg i hans navn for at sætte lidt skred i foretagendet. Og med et par opfordringer mere gik maskineriet i gang.
Jeg har nogle gange i forløbet måttet kickstarte igen, men stort set er der gang i digtene på bloggen.
Kommentarer er det mere småt med, men bloggen bliver brugt og en lang række haikudigtere, garvede og mere grønne skriver jævnligt. 107 har skrevet i den forløbne tid. Gengangere også forståes. Også digtere der ikke før har sendt ind til Haikudanmark, så den udfylder sin plads - bloggen.
Jeg havde troet at en sådan blog kunne køre af sig selv, men nej, der er en del arbejde med den, dels er Wordpress mistænksomme og tror jævnt hen at indlæg kan være spam osv. dels er der flere der i stedet for at lægge haikuene ind i kommentarfeltet lægger dem et andet sted. Jeg skal så ha dem flyttet, men nok om det.

Og hvordan er det så med besøgene, sådan for at se og læse haiku. Som sagt oprettede jeg og skrev det første  velkomsthaiku den 8. februar 2011 og ligeledes det andet haiku samme dag, for at se om bloggen var til at bruge. Derefter begyndte så småt læserne at indfinde sig, mærkeligt nok, for der var jo ikke meget at læse.
Men efter de første par måneder kommer der et stigende antal brugere - digtere og læsere. Det går op og ned med læsere fra 0 til bedste dag der var den 27. april 2011, hvor der var 112 læsere inde og kikke. Almindeligvis er der en 3-7 brugere inde om dagen. De sidste tre dage f.eks. 1 - 5 og 4 læsere.
Jeg ville jo gerne ha kunnet sige at vi, de første 5-6 måneder havde haft 1000 læsere inde på bloggen, men dags dato 27. juni 2011 har der været nøjagtig 936 læsere inde og kikke. Og heriblandt er jeg ikke, da wordpress' statestik ikke tæller den med, der har oprettet bloggen, så jeg kan ikke gå ind et halvt hundrede gange for at få statestikken til at vise 1000 læsere, men mon ikke vi når de 1000 inden den 8. juli på ½års fødselsdagen.
I hvert fald kan I gøre noget for, at det lykkes ved at gå ind og læse de 107 indlæg der har været siden oprettelsen.
I kan også læse dem alle herunder. Jeg har lagt dem ind her også.
I hvert fald tillykke med de, tror jeg, 1000 læsere vi når inden fødselsdagen.

Ole Bundgaard