HaikuDanmark.dk

Nye bøger


VERDEN LIGE NU
sms haiku digte

bjarne kim pedersen
forlaget ravnerock

 
anmeldt af Sys Matthiesen

Ideen med at sende haiku-digte som sms’er er ny og forfriskende. Hvem ville ikke gerne modtage følgende besked på sin mobiltelefon?
   

ny meddelelse
jeg elsker dig, elsker dig
besvar ny besked  

 


En sms-besked, som skal udtrykkes med få ord, er som skabt til et lille haikudigt. I VERDEN LIGE NU berører Bjarne Kim Pedersen mange forskellige temaer, både dagsaktuelle avisnyheder og personlige oplevelser. Her er et haiku om de danske svineslagterier:

Danish Crown lukker
de danske svin løber væk
skinker fra Polen  

og om fugleinfluenzaen:

katten i huset
du er ikke din egen
fængslet af fuglen

Bjarne Kim Pedersen har de senere år lavet adskillige lyrikværksteder for store børn og unge mennesker på skoler, biblioteker og til kulturestivaler. I et stykke tid har han også arbejdet med udviklingen af et digtkoncept, som kunne bruges til sms-digte. I anden forbindelse blev han opfordret til at prøve kræfter med den traditionelle haiku-digtning. Og da de to ideer blev koblet sammen, blev det til haiku som sms-beskeder.

Hans nye haiku-samling er på 84 sider med et haiku på hver side. De er velskrevne og overholder reglen med 17 stavelser, fordelt på 3 linjer med 5-7-5 stavelser, mens han tager mere let på andre klassiske haiku-regler.  

Bagsidens haiku er dog helt efter ”bogen”

mand med hat, møder
anden mand med hat, hilser
og går videre  

 

Verden lige nu udkommer 1. juli. Den koster 75,00 og kan købes hos forlaget Ravnerock, post@ravnerockforlaget.dk
www.ravnerockforlaget.dk