HaikuDanmark.dk

Artikler

 


Jesper Lützhøft
Vi plejer jævnligt her på Haikudanmarks hjemmeside, ved en opdatering af sitet, at præsentere en digter der ikke før har manifesteret sig med haiku.
Vi har indtil videre præsenteret en 6-8 digtere der normalt ikke skriver disse små vers. Bl.a. har digterne René Rasmussen, Karsten Barnholt, Knud Steffen Nielsen, Per-Olof Johansson, Heine Lorentzen og Ejler Nyhavn været på.
 

Dette halvårs digter er Jesper Lützhøft.
Jesper er efterhånden en erfaren digter (og i øvrigt også fotograf), med en række fine udgivelser, selvom hans virke mest har været inden for musikken. Dette er hans debut udi haiku. Man kan godt mærke det ikke er første gang han har pennen i hånd.
Hans seneste digtsamling ”Den Hafniensiske Dødebog fra 2018 er en række digte hvoraf mange er på nogle få linier, der godt kunne pege hen på at Jesper kunne skrive et haiku – og det kan han. Læs selv her på Haikudanmark.dk, hvor vi præsenterer 25-30 digte. Det var en stor fornøjelse for mig at læse digtene, tror garvede haikulæsere også vil nyde digterens sprog.
NB: Jesper har en forfatterside på facebook, hvor han præsenterer flere af sine bøger og ikke mindst mange fotos. I ny og næ sætter han et nyt digt på.

Ole Bundgaard