HaikuDanmark.dk

Ledreborg oplæsning maj-06

 


Jette Slåen
Ledreborg i sol
festklædte bejler vi til
den japanske kunst

Sonja Hjertebjerg
Ledreborg i maj
poeter i forårsflor
oplæser haiku

Ole Bundgaard
Her er Ledreborg
i regn og blæst med Haiku
kulturer mødes
De oplæsende forfattere i regn op blæst på Ledreborg


Referat af Ledreborg oplæsning 28.5.06

Haiku på Ledreborg 
Turen til Ledreborg starter på perron 1, i Roskilde, hvor deltagere fra Jylland/Fyn mødes med ”Københavnerne”. Dvs. det er kun pigerne der er samlet nu. Mændene, Ole og Finn, støder til senere (tror vi) vi har ikke helt styr på det.
Ca.15 min. senere er vi fremme ved Ledreborg Slot. Vi lig med Kate, Hanne, Sonja, Sonjas datter Lise, Sonjas veninde Ruth, Sys og Jette.

Endnu er det tørvejr, men vejen bærer præg af flere dages regn. Efter at ha´ orienteret os sætter vi kurs mod arrangørkontoret for at møde Hanne, som leder foretagendet, vi er lovet frokost og er alle både sultne og kaffetørstige.
Vi bliver mætte og får slukket tørsten. Mens det stadig er tørvejr begiver vi os ud for at se på markedet. Vi ser bonsai-udstillingen, som er både smuk og inspirerende. Vi kigger på Ikebana blomsterkunst, Hanne - vores Hanne - køber en bog om Ikebana. Vi går videre over slotspladsen over mod forfatterscenen, møder Ole og Finn, som vist tilfældig har mødt hinanden.
I samlet trop finder vi vores scene, som viser sig at være et lille 8-kantet hus uden vægge, dog indeholder det et lydanlæg, som er pakket godt ind i plastik for ikke at blive vådt. Siddepladser er der ingen af. Vi tiltusker os 4 stole, så Sys med sin forstuvede stortå kan hvile sin fod. Vi sidder på skift.

De forkomne forfattere før regnen tog til.
Mens vi venter på at klokken bliver 14.00 og publikum indfinder sig, trækker skyerne sammen og regnen vælter ned. Publikum udebliver, vi læser for hinanden, er våde og fryser og hygger os.
Efter oplæsningen drikker vi en kop kaffe, Ole får lidt fast føde, han blev jo snydt for frokostbollen.
Nu starter hjemturen. Sonja med ledsagere tager bussen, Ole tager Kate, Hanne og Finn med i sin bil, Sys og jeg vandrer op og ned af vejen for at finde et busstop, da vi finder et, viser det sig at bussen først kommer om ½ time og det regner stadig.
Alle kommer vi hjem, en oplevelse rigere.  
Tak alle sammen for en våd, men også hyggelig dag på Ledreborg Slot. 
 Jette Slåen